fredag den 5. august 2016

Hvilken arkitekt skal vi vælge?

Efter at købet var gået i orden, var næste step at finde de arkitekter som kunne ændre huset til det vi ønskede. Som skrevet tidligere, var det ikke fordi der skulle de store ændringer til, da plantegningen allerede var god. Men der skulle et ekstra værelse og et kontor til, og de skulle ændre stuen. Nogle detaljer vi ikke selv kunne tænke os frem til, og havde brug for deres hjælp til nogle gode løsninger.

Vi startede med at forhøre os hos folk vi kender i branchen, og udfra de navne kiggede jeg på deres arbejde for at se om stilen var os. Vi startede med at sætte to møder op med lokale arkitekter. Vi var vildt spændte på første møde, og glædede os meget til at høre hans ideer. Vi blev så skuffede! Det klikkede bare overhovedet ikke, og det var nærmest tydeligt fra starten. Der var ingen kreativitet eller begejstring for vores projekt. Følte at det var lappe løsninger han kom med, altså de få ideer han overhovedet ville ud med, og som om vores budget ikke rakte til noget. Han blev afskrevet på stedet:-)
Andet møde hos Nørkær+Poulsen var anderledes lige fra starten. Der var to med til mødet og de var vilde med huset og synes det var rigtig spændende. De kastede sig næsten over det, og vi kunne bare mærke at de forstod os. Det blev sat til at komme med et udkast, og vi var som små børn juleaften da vi skulle derind. Vi fik en flot præsentation og kunne se at de havde ramt rigtigt. Ingen tvivl om det skulle være dem. Der var selvfølgelig nogle små ændringer, men det store hele var lige som vi drømte om og opfyldte alle vores ønsker. Ønsker jeg aldrig havde troet vi kunne få opfyldt, i hvert fald ikke dem alle. Der er nemlig en del :-) :-)

Billedet er fra et andet projekt arkitekterne har lavet. Det gav os en idé om hvordan vores nedgang til kælderen kan løses.

Der er et hav af arkitekter og man kan bruge vanvittig meget tid på at undersøge dem alle. Jeg er bare af den overbevisning, at man bliver meget mere forvirret af at gøre så stort et arbejde ud af det. Sådan har jeg det med de fleste steps. Følg din indskydelse og se om det ikke lykkedes. Hvis det gør, hvorfor så bruge tid og krudt på at undersøge de 117 andre muligheder? Der er nok der skal tages stilling til.

Billedet af fra Nørkær+Poulsens pinterest. Se lidt af hvad de laver her eller på deres hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar